Service av Mercedes-bilar samt MB veteranbilar

Vi är service och  reparations specialister på Mercedes personbilar och
lätta lastbilar med över 30 års erfarenhet , vi servar även nya bilar med digital-service bok .

Vi köper sen 2019 ca 99% av alla MB delar direkt från Tyskland , detta gör att vi kan vara 20-40 % billigare än tex Mercedes-Benz  i Sverige  för
samma åtgärd med orginal delar.

Vi använder orginaldelar och följer Mercedes service och reparations anvisningar till punkt och pricka samt diagnos mm utföres med MBs
egna  Xentry- DAS diagnos datorer av senaste typ.

Vi arbetar också med Mercedes programen WIS - ASRA samt EPC reservdelsprogram. 

NYHET....Vår erfarenhet rör modeller från början av 50-talet till idag. Då veteranbil intresset bara ökar från år till år så vill vi påtala att vi även arbetar med veteranbilservice och reparation.

Vi har även mångårig erfarenhet av AMG bilar och special MB bilar.

Vi tillhandahåller gratis lånebil vid överdagen service eller rep om detta bokats i förväg.

 

Motorrenovering

Topplocks & motorblock planfräsning.
Cylinderborrning.
Cylinderhoning med styrd maskin. SUNNEN och en ROTTLER.
Vevaxelbalansering RAKA motorer , 4 & 6 & 8. ( V8 & 5a är på G. )
Topplocksrenovering.
Ventilsätesfräsning med styrd maskin. SUNNEN VT-60.
Viktjustering.
Demo / mont av i krympta kolvbultar.
MIRA fräsning.
Ventilstyrnings byte.
Provtryckning.
Tvättning hetvatten.
Ventilslipning.
Ventils-spel justering.
Tändstift-gänga renovering.
Glasblästring av små delar.
Ultraljuds tvätt av små delar.
Svarvning av bromsskivor och trummor.
Tillverkning av special motordelar.
Effekt test i rullande landsväg.
Topplocksportning och trimning / effektökning.
Svarvning av svänghjul.
Vevaxel-polering / micro-polering
Uppmätning av lagertoleranser och cylindrar.
Bensin & e85 spridar test maskin med ultraljuds rengöring.
Line honing ramlagergång 45-100 mm från Aug-2020
 

Me connect samt pris för Rep & Service

Ni som har bilar anslutna till  Me connect får service meddelande via sms eller e-mail eller med vanligt brev . Vi kan i de flesta fall göra dessa service åtgärder till lägre priser än det ni fått på service-kostnadsförslagen via Me connect.NYHET. ... Har ni fått offert från annan liknande verkstad som oss , så kontakta gärna oss så kan vi ev göra ett bättre pris till er, men vi måste få se offerten och det ska vara en verkstad som jobbar på samma nivå som vi.

Och obeservera att vi är även en Digital servicebok verkstad . 

Volvo tävlingsmotorer

Vi har under 25 år utvecklat och renoverat Volvos röd blockare , b18-b20 samt b21-b230 för banracing och rally.
De senaste åren har b18-b20 samt b21-230 blivit mycket populära igen pga det stora intresset från historisk banracing och rally.
Vi erbjuder service/renovering och uppgradering av dessa motorer , med modern maskinpark och uppgraderings delar som är moderna och väl beprövade med bästa kvalite, men fortfarande är godkännda i många fall för historiska klasser.

Många gånger så kan det vara så att tex uppgradering av ditt befintliga topplocks kanaler + förbränningsrum + en modern kamaxel och grenrör gör en väldigt stor skillnad , = bättre register , bättre brännsleförbrukning etc.

Vi gör årligen många uppgraderingar på redan befintliga tävlingsmotorer , tex i samband med en renovering. Om kunden vill ha testat bilens prestanda före och efter renovering så gör vi detta i vår rullandelandsväg till ett lågt pris i samband med renoveringen / uppgaderingen, ni får allt på papper . Justering av tändning och brännsle gör vi också om så önskas för bästa resultat.

Kunder som har en bra befintlig motor som vi service-renoverat med race honing , ny balansering av vevaxel / vevstakar/kolvar, översyn topplockskanaler , fjädrar /ventiler / säten etc har rapporterat mycket goda resultat. 

Så har ni frågor eller vill ha priser , hör gärna av er.
Givetvis så gäller ovs info även andra fabrikat.
Ex .Volvo-Mercedes-Ford-BMW-Lotus-Jaguar-Opel.

Service av din bil

För att börja med GARANTI frågan så säger EU-lagstiftningen att "nybilsgarantin gäller fortfarande var man än servar sin bil om den ännu omfattas av fabriks garanti, under förutsättning att servicen utförs enligt tillverkarens instruktioner och dokumenteras och bekräftas med stämpel och signatur i servicehäftet". 

Dessa krav uppfyller vi till punkt och pricka. All service utföres enligt tillverkarens instruktioner. 

Till vår hjälp har vi toppmoderna servicedatorer som vi kopplar in till bilens dataanslutning. I servicedatorn finns tillverkarens program för avläsning av bilens och motorns tillstånd, samt instruktioner för hur servicen skall utföras beroende på diagnosen som datorn lämnar. 

Förutom med Mercedes specifik-servicedator har vi flera andra service och diagnosdatorer så kan vi ställa diagnos på moderna bilar från 1998 och framåt och i vissa fall även äldre bilar. 

När det gäller PRISER så kan detta hållas rimligt genom att vi köper in  reservdelar och servicematerial samt oljor från väl utvalda leverantörer. Särskilt gäller detta våra huvudmärken Mercedes, Volvo, Volkswagen ,BMW. 

Vi erbjuder även kostandsfri lånebil vid reperationer och service som görs samma dag. Lånebilen måste bokas iförväg i samband när du bokar din service.
 

Välkommen till standardbilsverkstaden

Här utför vi alla normalt förekommande reparationer och service.
Vi kan oftast lämna fast pris på reparation och service.
Utförs flera reparationer samtidigt erbjuder vi paketpriser .

Vi strävar efter att hålla rimliga priser. Du är alltid välkommen att fråga oss om priset, för jämförelse med andra alternativ.
 
Vi är en ALLBILSVERKSTAD med expertis på Mercedes/AMG, Volvo, Volkswagen-VAG, BMW, Ford och Nissan, för att nämna några som vi har lång erfarenhet av. Vi tar även emot entusiast/sportbilar och veteranbilar.
 
Service och reparationer utförs med hjälp av modernaste teknik. Vi har för varje bilmodell senaste dataprogram och diagnosutrustning med serviceprotokoll och reparationsanvisningar, så att just Din bil
får den rätta servicen / reparationen.

Dieselmotorreparationer och dieselpumpar. Vi har sedan 30 år en specialkompetens som alltid varit mycket uppskattad. Många andra bilverkstäder tycker att diesel är lite hokus-pokus men för oss är det vardagsjobb.
Tidvis har vi blivit överösta med dieseljobb, och det visar på ett förtroende som vi är glada för.
 
Vi arbetar också med reparation av motorskador och renoveringar av motorer. Vi har en mycket välutrustad motor- och mekanisk verkstad, så det mesta brukar gå att få fart på igen. Vi har även en rullande landsväg för test och justering av motorns prestanda och driftsekonomi.